Hvat er Summarnám?

SummarNám er ein verkætlan sum Margarinfabrikkin hevur skipað fyri í tvey ár.

Vit hava í fleiri ár hoyrt og sæð ein tørv á tilboðum í summarfrítíðini hjá børnunum. Børnini hava langa summarfrítíð, ímeðan foreldrini ikki altíð hava møguleika at hava summarfrí saman við børnunum allar sjey vikurnar.

Nógvar ymiskar legur eru kring alt landið í summarfrítíðini, og vit meta, at tað eisini er tørvur á einari legu, sum hevur list og aðrar alternativar verksmiðjur á breddanum. Hendan legan verður tó skipa soleiðis, at børnini møta til sína verksmiðju um morgunin kl. 9, og dagurin endar kl. 15. SummarNám er í eina viku.

Endamálið við SummarNám er at børnini sleppa at royna síni listarligu og skapandi evnir. Og hvønn morgun og á miðdegi møtast børnini til máltíðir, soleiðis at tey koma at kenna og møta børnum, sum hava onnur áhugamál og evnir enn tey sjálvi hava.

Verksmiðjurnar í 2014 vóru:
– Leir
– Grafikkur
– Tónleikur
– Útilív
– Kokkarok
– Kroppur og rørsla
– Uppfinnara verksmiðja

Tað luttóku 100 børn í 2014, eins og undan farna ár var neyðugt, at steðga tilmeldingunum áðrenn ásettu tilmeldingarfreistina, av tí at alt var fult teknað. Hetta vísur, at tørvur er á, at Summarnám verður víðka til tvær vikur, so at øll børn sleppa framat. Eitt ynskið, sum vit arbeiða fyri at fáa at ganga út.

Verkætlanarleiðari: Beinta Clothier